Belföld

Mérgezés gyanújával vittek kórházba rengeteg fiatalt Battonyáról

Egy címerező táborban vettek részt, növényvédő okozhatta az ijedséget.

Több tucat fiatalt vittek kórházba egy battonyai címerező táborból, miután felmerült, hogy vegyszermérgezést szenvedhettek. A Beol.hu azt írja: a gimnazista korú diákok Erdélyből érkeztek, az évek óta működő táborról az iskolában szereztek tudomást.

Egy 18 éves lány elmondta: miután elvégezték a munkát, visszamentek a szállásra, vacsoráztak, letusoltak. Ezután összehívták a táborban jelen lévő százhetven diákot, a lányoknak azt mondták, mossanak még alaposabban hajat, és le kellett adni a ruháikat, amikben aznap dolgoztak. A diákok úgy hallották, növényvédő szer okozhatta a problémát.

Komolyabb baja senkinek sem lett, de mindenkit orvosi vizsgálatra vittek. A fiatalok, akikkel az újságírók beszéltek, azt mondták: sokan pánikoltak, voltak, akik szüleiket hívták, hogy haza akarnak menni. De megnyugodtak, miután kiderült, hogy nem szenvedtek mérgezést.

A Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója elmondta: Gyulára 33, Békéscsabára 36 fiatalt vittek, akiket benn tartottak megfigyelésre. Nem voltak rosszul, vérvételi adataik is jók lettek, hétfőn délután elhagyhatták a kórházat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik