Belföld

Kegyetlen hőség lesz ma, mindenki az árnyékba

Szombaton késő délutánig csak helyenként, majd estefelé egy közeledő hidegfront hatására északnyugaton egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.
A délies szél napközben északnyugaton megélénkülhet, zivatarfelhők környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. Még marad a kánikula, 30-35 fokos csúcshőmérséklettel, írja az Időkép.
Vasárnap eleinte a középső tájakon, majd egyre inkább keleten, északkeleten várható további zápor, zivatar. Feltámad a szél, többfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati légmozgást. Mérséklődik a nagy meleg, délután 22-30 fok várható, keleten lesz melegebb.

Hétfőre a front elhagyja térségünket, visszatér a napos, nyári idő, de helyenként még élénk lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban 10-16, délután 25-28 fok várható.

Kedden is folytatódik a nyári idő, a friss reggelt követően délutánra 27 és 31 fok közé melegszik a levegő. Sok napsütésre van kilátás, csapadék, jelentős légmozgás nem várható. Ismét nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Az aktuális időjárásért keresd a kiderul.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik