Belföld

“Mitől lesz a buszsofőr kiskirály az adott járaton?” – Megalázták a Tiszta szívvel kerekesszékes sztárját

Fenyvesi Zoltán szerint ez nem az első és valószínűleg nem is az utolsó eset volt. Egyes BKV sofőrök rendszeren játszanak kiskirályt az általuk vezetett buszokon.

Facebook-oldalán fakadt ki a Tiszta szívvel című film kerekesszékkel közlekedő szereplője, Fenyvesi Zoltán. Mint írja, általában minden interjúban elmondja, hogy a körülményekhez képest elégedett a fővárosi akadálymentesítéssel, de most azt tapasztalja, hogy míg a járműpark fejlődött,

az utóbbi években a sofőrök hozzáállása és viselkedése csöppet sem, SŐT egyensen romlott.

Csütörtökön, 11 óra körül a Hengermalom útnál szeretett volna felszállni az NCA-530-as rendszámú buszra. Mikor a sofőr észrevette és kiszállt, arról érdeklődött, hogy van-e vele kísérő, anélkül ugyanis Fenyvesi nem utazhat a járművel, így nem is szállhat fel.

Miután mondtam, hogy ilyen rendelet/határozat/döntés (vagy nevezd aminek akarod) nincsen és nem ez az első alkalom, hogy busszal utazom mégis egyszer sem volt ez még probléma. Azt válaszolta én igenis rosszul tudom és MEGTAGADTA, hogy segítsen felszállni a buszra, majd ő felszállt én pedig megfogtam a busz ajtaját, hogy már pedig addig innen senki nem megy sehova ameddig én nem szállok fel

-írta Fenyvesi Zoltán, aki miután a sofőr visszaült a kormányhoz, az utasok segítségét kérte a felszálláshoz. Tíz percig álltak síri csendben a megállóban, majd a vezető közölte: ez az utolsó alkalom, hogy elviszi a kerekesszékes férfit. Fenyvesi felhívta a BKK Fődiszpécserét, aki megerősítette abban, hogy ilyen nincsen szabály, majd egy BKK jegyellenőr is azt mondta: nem kell kísérő a jármű használatához.

Ezután őt is megkértem, hogy ezt a sofőrnek is mondja el arra már csak annyit mondott, hogy nem lehet zavarni vezetés közben amire azt mondtam, hogy én arra gondoltam, majd akkor amikor a megállóban vagyunk. Erre ő már csak zavartan elnézett más felé én pedig a megállóba érve “leugrottam” a buszról. Mivel se lejjebb nem engedte az oldalát, se a rámpát nem nyitotta le a sofőr

-emlékezett Fenyvesi, aki szerint az a legelkeserítőbb a történtekben, hogy senki nem tett semmit, az utasok sem segítettek neki, míg nem kérte és egyetlen utastársa sem kelt védelmére a hallgatás percei alatt, ahogyan az ellenőr sem állt ki mellette.

Nem értem, hogy mitől lesz a buszsofőr kiskirály az adott járaton? Le van esetleg írva valahol csak én nem tudok róla? Nem ez az első eset, hogy így viselkedtek velem, egy másik alkalommal nem akartak felengedni, mert babakocsival már voltak fent és ketten már nem lehettünk, persze ez se így van de akkor nem álltam le vitázni. Azelőtt pedig volt egy olyan eset ahol a sofőr elkezdett rángatni anélkül, hogy előtte megkérdezte volna, hogy nem baj-e ha nem nyitja le a rámpát hanem inkább kézzel segít felszállni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik