Belföld

Országjáró tolvajok ellen emeltek vádat

Speciális szatyorral lopták mintegy kétmillió forint értékű ruhát.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt folytatólagosan elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt nyolc budapesti ember ellen. A ruhák lopására specializálódott banda 2014. augusztusa és 2015. szeptembere között – Budapesten, Vecsésen, Budaörsön, Dunakeszin, Nyíregyházán és Siófokon – tízszer loptak egy ruházati áruházlánc üzleteiből.

A ruhákról az áruvédelmi eszközöket egy mágnes segítségével eltávolították, azokat egy alufóliával kibélelt, ezáltal az áruvédelmi eszközök hatástalanítására és az áruvédelmi kapuk kijátszására alkalmas táskákba pakolták. A vádlottak összesen csaknem kétmillió forint értékű ruhát loptak el.

Tavaly augusztus 31-én a nyolc vádlottból négy és egyikük 14 év alatti gyermeke követett el lopást a nyíregyházi üzletben. Az üzletvezető felszólította táskája bemutatására az egyik férfit, aki ennek nem tett eleget, az üzletvezetőt többször meglökte, a nyakát megszorította. Ehhez csatlakozott a gyermekkorú elkövető, és egy fiatalkorú vádlott is.

Három vádlott előzetes letartóztatásban van. Velük, valamint két társukkal szemben végrehajtandó szabadságvesztést, két vádlott ellen felfüggesztett szabadságvesztést, a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátást indítványozott az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik