Belföld

Nem tudja a várandós nő, él-e a magzata

Hétfőn azt mondták neki, nincs a babának szívhangja, de kontrollvizsgálatot azóta sem végeztek rajta.

Egy várandós budapesti nővel hétfőn reggel közölték: a magzatának nincs szívhangja. De azóta sem tájékoztatják semmiről, azt sem tudja, születendő gyermeke életben van-e – derül ki a Blikk tudósításából.

A nő szombaton saját lábán ment be a Dél-pesti kórházba, miután görcsös fájdalmai voltak. Megvizsgálták, de nem találtak rendellenességet. Hétfőn reggel közölték vele egy újabb vizsgálat után, hogy nincs szívhangja a babának. Az édesanya korábban már héthónapos terhesen elvesztett egy gyermeket.

Az apa elmondta: felesége véres lepedőben feküdt az osztályon. Kedden azt mondták a szülőknek, nem ultrahangozzák meg az anyukát, majd haza is engedték a kórházból. A Blikk által megkérdezett szülész-nőgyógyász szerint az ultrahang egyértelműen kimutatná, van-e szívhangja a babának.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet azt válaszolta a lapnak, hogy nem tudnak a panaszról, de kivizsgálják. Az egyébként nem jelent feltétlenül tragédiát, ha egy vizsgálatnál nem tapasztalnak szívhangot, de a biztos információhoz kontrollvizsgálatra van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik