Belföld

Kiszorították a ligetvédőket a Közlekedési Múzeumtól

Arra számítanak, hogy a régi Kertem helyén lévő bázisukra is lecsapnak a Városliget Zrt. emberei.

Farostlemez-paravánokkal kerítik körbe a Közlekedési Múzeum épületét a Városligetben, ahol kedden elfajult a helyzet a Ligetvédők tiltakozása nyomán. Korábban arról írtunk, hogy felesége állítása szerint rendőrök lökték fel a 82 éves Mécs Imrét, a hatóság emberei többeket elhurcoltak, Komáromy Gergelyt, a Riddim Colony zenekar frontemberét pedig mentőbe tuszkolták és pszichiátriára vitték.

24.hu / Kaufmann Balázs
24.hu / Kaufmann Balázs

Szerdán délelőtt az előző napinál békésebb volt a hangulat. A körbeparavánozott munkaterület bejáratánál féltucatnyian ücsörögtek. Munkatársunknak a jelenlévők elmondták: az éjszaka folyamán kiengedték a rendőrök a bevitt tiltakozókat, összesen több százezer forintnyi bírságot róttak ki rájuk.

A ligetvédők úgy tudják, Komáromy Gergelyt zártosztályra vitték és be is gyógyszerezték. Elvileg rövidesen kiengedik, de az is felmerült, hogy ha nem, akkor elmennek érte és kiszabadítják.

24.hu / Kaufmann Balázs
24.hu / Kaufmann Balázs

A ligetvédők azt is megtudták, hogy eddigi bázisukra, amely a régi Kertem helyén van, a Városliget Zrt. birtokvédelmet kért, így már valószínűleg jogtalanul vannak ott. Arra számítanak, hogy már akár csütörtökön megjelenhetnek ott a társaság emberei, és hasonló akció lehet, mint kedden volt. Ha ez bekövetkezne, riadóláncon értesítik az embereket, hogy minél többen menjenek oda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik