Belföld

Botrány a Ligetnél: pszichiátriára szállították a tiltakozót

A Kettős Mérce blog két forrásból is úgy értesült, hogy mentőautóba tuszkolták és a Nyírő Gyula Kórház pszchiátriai osztályára szállították Komáromy Gergely, a Riddim Conony nevű zenekar frontemberét, a Ligetvédők egyik meghatározó alakját. Információik szerint Komáromy felmászott a Közlekedési Múzeum tetejére, és ott egy molinót helyezett el. Miután a rendőrség elkezdte az épitési területnek nyilvánított helyszínről az emberek kiszorítását, ő tovább mászott az épület kéményére, hogy ott tiltakozzon. Míg civil tartózkodik a területen, elvileg nem folytatódhatna az építkezés. Az építkezés viszont folytatódott, Komáromy Gergely pedig egy idő múlva önként úgy döntött, hogy lemászik a kéményről – derül ki a cikkből. A tiltakozót ezután mentőautóba tuszkolták, értesüléseik szerint holnapig megfigyelésen tartják a pszichiátrián.

A cikk szerint Komáromy – miközben a mentőautóba tuszkolták – azt kiabálta, hogy nem akarja, hogy begyógyszerezzék. 

A blog egy videót is közölt. Egy fiatal férfit azért tartóztattak le a rendőrök, mert a táskájában egy 5 centis kiskést találtak. Cikkük szerint a felvételen egyértelműen látszik, hogy ez csupán indok volt arra, hogy kiemeljék, mert ő volt az egyik hangadó, hangosbeszélővel a kezében.

A Reflektor szintén úgy tudja, hogy a Nyíró Gyula Kórházba szállították a tiltakozót. Beszámolójuk szerint Moldován László LMP-s erzsébetvárosi önkormányzati képviselő százezer forintos bírságot kapott, holott azok között volt, akik csendesen, üléssel fejezték ki nemtetszésüket. Az LMP tagsága már a gyűjtést szervezi.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy felesége, Magyar Fruzsina Facebook-posztja szerint a rendőrök lökték el a Közlekedési Múzeumnál a 82 éves Mécs Imrét.

Délelőtt 11 óta tüntetnek a ligetvédők a Városligetben, a Közlekedési Múzeum előtt. Az épületet a Liget Budapest építkezése során le szeretné bontani az építtető, de néhányan odaláncolták magukat, miután átugrottak a kordonokon és összetűzésbe keveredtek a biztonsági őrökkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik