Belföld
áder jános (Array)

Ádernek egy hete van kitűzni a kvótaellenes népszavazást

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 06. 29. 12:52

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Ez lesz a kérdés, a kérdés csak az, hogy mikor, a köztársasági elnöknek a vonatkozó jogszabályok szerint jövő szerdáig kell kitűznie a népszavazás napját.

A referendum napját megelőző ötvenedik napon pedig indul a kampány, a Fideszben szeptember végi, október eleji voksolással számolnak.

A Nemzeti Választási Iroda már figyelmeztette is a kampány alakítóit, hogy politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazást megelőző kampányidőszakban, amely előzőleg megküldte hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszéknek. A kiadóknak erre a választás kitűzését követően öt munkanapjuk lesz.

A kvótaellenes népszavazás nagyjából ötmilliárd forintba kerülhet majd, a hirdetmények kifüggesztésére szavazókörönként 3 ezer forintot fordíthatnának, a szavazóhelyiségek működtetésére egyenként 4 ezer forint jutna, a helyi szavazatszámláló bizottság tagjai pedig 20 ezer forintot kapnának munkájukért. A külképviseletek minden ezer szavazási levélcsomag után 10 ezer forint többletköltséget számolhatnának el, a külképviseleti választási iroda vezetője pedig 30 ezer forintos díjazást kapna. A Nemzeti Választási Iroda elnökének, Pálffy Ilonának 1 millió forint tiszteletdíjat különítenének el.

Az „Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” szlogennel zajló kormányzati propaganda kiadásait 3 milliárd forintos keretből fizetik. Ahhoz egyébként, hogy a referendum érvényes legyen, több mint négymillió választópolgárnak kell szavaznia.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.