Belföld

Feljelentették a kamurendszámos korábbi agrárattasét

Kiss Szilárdot annak  idején a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztossá nevezték ki a Földművelésügyi Minisztériumban és Fazekas Sándor agrárminiszter még ki is tüntette. Majd megbukott, amikor félmilliárd forinttal megkárosította az Orgovány és Vidéke takarékszövetkezetet, még mielőtt kinevezték volna miniszteri biztossá.

Most szabadlábon védekezik, de nemrég az Index találkozott vele, és újabb részletet derítettek ki róla. Diplomata rendszámos kocsit hajt, ami azért meglepő, mert nem lehetne neki ilyen, 2013 őszén, miután megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, Martonyi János akkori külügyminiszter rögtön kirúgta, diplomata státusza ezzel megszűnt.

Ez Kiss rendszáma: 083D3197A rendszámról kiderült, hogy  a moszkvai magyar nagykövetség dolgozójának igényelték, a külügy azt mondta minderről a lapnak, hogy az autó nem a követség hivatali gépkocsija, de nem is egy diplomata magántulajdona. Viszont 083-as rendszámot senki sem használhatna akkor, ha már nem dolgozik a nagykövetségen.

Feljelentés

Szél Bernadett, az LMP társelnöke rákérdezett a kormánynál arra, hogy mostanság merre jár Kiss Porschéja és az orosz rendszám. Szijjártó Péter külügyminiszter válaszolt, kiderült, hogy a moszkvai nagykövetségen nagyköveti utasítás tartalmazza a munkatársak végleges berendelése után esedékes, köztük a gépkocsi ügyintézésére vonatkozó teendőket.

A tárcavezető szerint ilyen rendszámot senki nem használhatna akkor, ha már megszűnt a diplomata státusza. Az orosz hatóságok is visszavonták már a rendszámot, körözést is adtak ki ellene, amennyiben Kiss ezzel a rendszámmal lépne be az országba, azonnal lefoglalnák autóját és eljárást indítanának ellene.

A KKM szerint is jogosulatlan Kiss rendszámhasználata, felmerülhet szabálysértés is, ezért tájékoztatták a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Hivatalát, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket. A KEKH válaszolt, hogy ebben a rendőrség az illetékes, ezért a külügy

jogosulatlan rendszámhasználat miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az országos rendőrfőkapitánynál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik