Belföld

Portik-ügy: a Fidesz nem megy el a bizottsági ülésre

portik(210x140).jpg (Array)
portik(210x140).jpg (Array)
Határozatképtelenség miatt elmaradt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki kezdeményezésre, péntekre összehívott zárt ülése.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke a kormánypárti képviselők távolmaradására utalva újságíróknak azt mondta:

a mai napon a kormánypártok durva támadást intéztek a jogállamiság ellen, hiszen nem (…) tették lehetővé, hogy a nemzetbiztonsági bizottság határozatképes ülést tartson.

Két fontos témában tájékozódtak volna, válaszokra van szükség a Spéder- és a Portik-ügyben

– hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, Németh Szilárd az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében tudatta: a fideszes és KDNP-s képviselők

nem vesznek részt az ellenzék által kierőszakolt hecckampányban, ezért nem mennek el a kormánypárti politikusokkal való egyeztetés nélkül, sebtében összerántott nemzetbiztonsági bizottsági ülésre,

amit Molnár Zsolt kezdeményezett.

Fidesz: Rogán Antal részt vesz a bírósági szembesítésen

A Fidesz pénteki közleményében jelntette be, hogy nem vesz részt a “kormánypárti politikusokkal való egyeztetés nélkül, sebtében összerántott” ülésre.

A Fidesz szerint a  baloldal az ülés napirendjét egy olyan jogerősen elítélt bűnöző szavaira alapozza, aki 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején lehallgatási jegyzőkönyvek tanúsága szerint nem másra vállalkozott, minthogy fideszes politikusok kompromittálására gyűjtsön vagy gyártson információkat.

Az egyik ilyen lejáratandó politikusként Rogán Antalt említik meg. Ezen tények ismeretében teljességgel hiteltelennek tekinthető mindaz, aminek kapcsán a szocialisták most ülést szeretnének összehívni

-írják, hozzátéve: a bűnöző hamis vádjaira már megszületett a válasz: Rogán Antal részt vesz a bírósági szembesítésen, és hamis tanúzásért feljelenti Portikot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik