Belföld

Elköszönt, majd dühében nekirohant egy autónak a kereszteződésben

Szándékosan nekifutott egy neki elsőbbséget adó autónak egy gyalogos még tavaly ősszel Miskolcon. Az 54 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádlott 2015 októberében szabadult a börtönből.  Nem volt hol laknia, ezért lánya megkérte, hogy éljen vele és családjával Miskolcon. Így is történt, de az apa sokat ivott, ilyenkor pedig veszekedtek.  Így történt ez az ominózus napon is. Az utcán kaptak hajba, a férfi pedig – aki ezúttal is ittas volt – úgy zárta a vitát, hogy elköszönt, majd szándékosan nekirohant egy neki éppen elsőbbséget adó kocsinak a kereszteződésben.

Az  autó volánja mögött egy alig 17 éves tanuló vezető ült, akinek ez volt az első forgalmi órája. Az oktató gyorsan félrerántotta a kormányt és a fékbe is beletaposott, de így sem tudta elkerülni az ütközést. A férfi a kocsi bal oldalának csapódott majd a földre zuhant. Nem esett baja, a történtek után azonnal felpattant. Ennek ellenére kórházba vitték, mert zavartan viselkedett.

Az ügyészség elzárást indítványozott vele szemben – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség csütörtökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik