Belföld

Felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést

Hétfőn kezdetben még elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra, de napközben szinte mindenhol megszűnik a csapadék, és változóan felhős-napos időre van kilátás. Időnként élénk lesz a légmozgás. Hajnalban 14-19°C, napközben 21-29°C között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket. Kettősfronti hatás várható, írja az Időkép.

Kedden több órás napsütésre készülhetünk, emellett az országban elszórtan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Délután 25-30 fokot mérhetünk.

Szerdán a napos időt elsősorban a keleti, északkeleti tájakon zavarhatják nagyobb gomolyfelhők, melyekből záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az időnként megélénkülő szélben 26 és 32 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre számíthatunk, egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar csak elszórtan alakulhat ki. Igazi nyári időre, 28-33 fok közötti maximumokra van kilátás.

Figyelmeztetés: jön az égi áldás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) hétfő éjfélig első, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki több megyére. Mint írják, a délelőtti órákban is lehetnek -jobbára beágyazott – zivatarok, a délután második felében azonban a délkeleti, keleti régiókban heves zivatarok várhatók, melyek délről észak-északkelet felé vonulnak.

A zivatarokat már délelőtt is nagyobb mennyiségű csapadék (> 10-15 mm) kísérheti, majd a heves zivatarok kísérőjelensége a felhőszakadás (>50 mm), heves szélroham (> 90 km/h) és jégeső (2-4 cm-es átmérő) társulhat.

A MET Bács-Kinkun, Győr-Moson-Sopron, Heves, Somogy, Vas, Veszrém és Zala megyékre felhőszakadás, Jász-Nagykun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyékre hevez zivatar és felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést.

Kép: met.hu
Kép: met.hu

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik