Belföld

12,4 millióért nyomoztak az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott mobilok után

Orban-Rahel-eskuvoje(1)(210x140)(1).jpg (Orbán Ráhel esküvője)
Orban-Rahel-eskuvoje(1)(210x140)(1).jpg (Orbán Ráhel esküvője)
A tolvajok így sem kerültek elő.

Két iPhone 4s tűnt el Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén. Sokáig nem árulták el, mennyi pénzt költöttek a tettesek felkutatására, noha erre a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is kötelezte a rendőrséget. Az Átlátszó adatigénylésére most a Készenléti Rendőrség Hivatala elárulta,  pontosan 12 355 811 forintért nyomoztak. 

A telefonok ellopása miatt a személyzettől DNS-mintát vettek, miután az egyik tokon nemcsak a tulajdonos, hanem egy ismeretlen személy DNS-mintáját is rögzítették. Azt feltételezték, hogy az a tolvajé. A büntetőeljárás teljes költségének nagy részét a Bűnügyi Szakértő és Kutatóintézet által elvégzett hemogenetikus szakértői vizsgálatok tették ki. A DNS-vizsgálat egyetlen embernél 50 ezer és 300 ezer forint körül mozoghat.

Korábban lapunk úgy értesült, hogy a telefonok Orbán Ráhel barátnőié voltak és azokon olyan képek is voltak, amelyek a lánybúcsún készültek.  Hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést az Orbán Ráhel lakodalmán felszolgáló egyik pincér, aki nem értette, hogy a szeptemberi esküvő után miért novemberben kereste meg a lakodalmon dolgozókat a Nemzeti Nyomozóiroda és a vendégeket miért nem vizsgálták.

Az ügyészség szerint nem volt hivatali visszaélés, hogy a rendőrség milliós költséggel próbálta megtalálni azokat, akik az esküvőn elloptak két mobiltelefont. Azt is indokoltnak találták, hogy a tolvajt a kiemelt bűnügyi egység próbálta elcsípni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik