Belföld

Nem tudni, mire költötte a közpénzt a VS kiadója

Félmilliós büntetést kockáztatva nem adták le időben a tavalyi mérlegüket.

Az adóhatóság büntetését kockáztatva nem adta le a tavalyi mérlegét a VS.hu kiadója, a jegybank alapítványaitól 585 millió forintot begyűjtő New Wave Production Kft. – írja a Népszabadság. A mulasztást a cég ügyvezetője, Szilágyi Dániel könyvelőváltással indokolta, és azt ígérte, néhány napon belül pótolják az adatokat.

Tavaly 19 napot késtek a beszámolóval.

A cég 2014-ben 127 millió forintos forgalom mellett 133 milliós veszteséget termelt, ehhez képest 2015 februárjában kilenc nap leforgása alatt összesen 361 millió forint támogatást nyert el az MNB öt alapítványától, „fontos társadalmi és gazdasági jelenségekről szóló, széles közönséghez eljutó médiaprodukciók” készítésére, amelyek gyér nézettséget hoztak. Később a cég további támogatásokban részesült, és félmilliárdos, kedvezményes kamatozású növekedési hitelt is felvettek Szemerey Tamás Növekedési Hitelbankjától.

Az Origót 4,2 milliárd forintért megvásároló testvércég, a New Wave Media tavaly 188 millióra növelte bevételét, profitja 30 millió alatt volt. Az Origo Zrt. ötmilliárdos forgalom mellett 362 milliós veszteséget termelt 2015-ben – írtuk meg éppen tegnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik