Belföld

Elhanyagolta gyerekét, rátámadt a tanárra és a családgondozóra a részeges kondorosi apa

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat – egyebek mellett – az ügyészség egy férfi ellen, aki tanárra és családgondozóra támadt tavaly nyáron Kondoroson. Az apa az ügyészség szerint ráadásul verte gyermekét illetve súlyosan elhanyagolta, emiatt is felelnie kell.

A vádirat szerint az 59 éves – büntetlen előéletű – kondorosi férfi ittasan ment oda az utcán a diákokat kísérő tanárhoz és kiabálni kezdett. Azt ordította, hogy gyermeke lépjen ki a sorból és takarodjon haza. A tanárnő nem engedte el a tanulót a láthatóan részeg apjával, aki emiatt még dühösebb lett és ütésre emelte a kezét.

Az ügyészség tájékoztatásából kiderült, hogy a férfi 2015 februárjától nevelte egyedül a kisfiút, párja ugyanis meghalt. Onnantól kezdve súlyosan elhanyagolta őt: nem törődött a higiéniájával, a gyerek ápolatlan volt. Nem tudta például, hogy mi az a pizsama, abban a ruhában aludt, amit napközben is viselt. Előfordult, hogy a kisfiúnak végig kellett néznie, hogy apja magatehetetlenül, részegen fekszik  a földön, és arra is volt példa, hogy a férfi megütötte. Az ügyészség szerint ezzel súlyosan veszélyeztette a testi, érzelmi,  erkölcsi fejlődését. A gyámhivatal még tavaly decemberben kiemelte a kisfiút a családból. A gyámhivatali  tárgyalás után – pontosabban még azon a napon – a férfi ismét belekötött az utcán fia tanárnőjébe. Megragadta a ruháját és egy ház falához lökte.

Miután megtudta, hogy a fentiek miatt eljárás indult ellene – idén márciusban – a Családsegítő  Szolgálat épületébe ment és ordibálni kezdett az egyik családgondozóval, felelősségre vonta a feljelentés miatt, majd meg is ütötte a vállánál. Közben arra próbálta rávenni, hogy hívja fel az eljáró rendőrt és a gyámhivatalt. Miután ezt nem tette meg, a férfi azzal fenyegette, hogy megöli. Ezután felkapott két széket és elhajította azokat az irodában – közölte a Békés Megyei Főügyészség szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik