Belföld

A MÁV állítja, több balatoni járatot indítanak majd az előző évhez képest

mav(1)(430x286).jpg (Array)
mav(1)(430x286).jpg (Array)

A jelentősen megnövekedő balatoni és velencei-tavi utazási igények kiszolgálására a MÁV-Start életbe lépteti június 18-án az augusztus 28-áig érvényes nyári vasúti menetrendet, mondta Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, a nyári közlekedés szervezésében is a cég menetrendi stratégiáját érvényesítették,

a kínálati alapú menetrendet egyre inkább igényalapúra módosítják.

Ennek kicsit ellentmond az, hogy először úgy tűnt, sokkal kevesebb vonat indul idén a Balatonra, mint tavaly. Később a sokkal kevesebbet, már csak kevesebbre változtatták, így végül a tervezetthez képest nem ritkítják olyan brutálisan a járatokat.

Ez azt jelenti, hogy

hétköznap a 7 sebesvonatból 4-et meghagynak a teljes vonalon,

a hétvégén pedig mind a 7 marad Budapestig. Gondok még így is lesznek, mert néhány Füredről Budapest felé tartó járatnál Székesfehérváron 10 perc van az átszállásra, szóval késés esetén lecsúszhatnak az utasok a csatlakozásról.

A MÁV ettől függetlenül azt írja, a szolgáltatás színvonalának fejlesztésével nő a fővárosból a Balaton északi és déli partjára közlekedő légkondicionált járművek száma,

több járatot indítanak majd az előző évihez képest,

és csökken az utazási idő.

Feldmann Márton, a Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese elmondta, a nyári menetrend idejére több kedvezményt is adnak, példaként említette a diákoknak szóló vakáció bérletet, amelyet érvényessége alatt bármelyik belföldi vonaton korlátlanul használhatnak másodosztályon.

(mti)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik