Belföld

Enni jár a magyar a wellness-szállodákba

Felmérést csináltak arról, miért jár a magyar wellness-szállodába. A 160 magyarországi wellnessbe évente 3,5 millió vendégéjszakát tölt 1,4 millió, többségében belföldi turista, írja a napi.hu.

A lényege ezeknek a szállásoknak az lenne, hogy az ember sokat mozog és nem csak henyél egész nap, hanem aktív pihenéssel tölti a szabadságát. A magyarok azonban inkább azért járnak ilyen helyekre, hogy jókat és sokat egyenek.

A belföldi látogatók elsősorban a jóízű ételeket és a bőséges étkezést tartják fő szempontnak a wellness-szállodák esetében (4,69 pont az 1-től 5-ig tartó skálán), és hasonló mértékben fontos számukra, hogy a szálloda csendes, pihenésre alkalmas legyen (4,60), írja a lap. A szolgáltatások már kevésbé fontosak, derül ki a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának a wellness-szállodák vendégelégedettségét vizsgáló kutatásából.

Az is látszik, hogy a a vendégek a hagyományos magyar ízeket kedvelik, az, hogy mi mennyire egészséges már jóval kevesebb embert érdekel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik