Belföld

Brutálisan megölte élettársát egy férfi Apajon

Az asszony korábbi párja gyilkosságért került rács mögé, ezután ismerkedett meg és költözött össze a férfival, aki azonban őt ölte meg.  Vádat emeltek az ügyben.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítanak hamarosan bíróság elé egy férfit, aki a vita hevében megölte élettársát még tavaly nyár végén Apajon. Az ügyészség kedden közölte: vádat emeltek az ügyben.

Az áldozat korábbi élettársa gyilkosság miatt 2015 áprilisában előzetes letartóztatásba került. Ezután ismerkedett és költözött össze új párjával, későbbi támadójával. Az asszonynak és a férfinak sem volt állandó munkája, mindketten ittak, ilyenkor pedig veszekedtek. Általában féltékenység állt a viták hátterében. Ezek sokszor odáig fajultak, hogy a férfi megverte párját, a nő azonban nem ment orvoshoz és segítséget sem kért.

Így történt 2015 augusztusában is. A végzetes támadás napján folyamatosan ittak, lerészegedtek és veszekedtek. A férfi a nap folyamán többször durván bántalmazta az asszonyt: fojtogatta, késsel megvágta, majd később egy baltával többször a fejére sújtott. Végül utóbbi okozta a halálát.

Amikor a vádlott rájött, hogy az asszony meghalt, el akarta tüntetni a nyomokat: a nő ruháit beáztatta a kádba, a saját holmijait pedig zsákba tette és magával vitte. A vasútállomásra ment és a családjához utazott. Otthon végül elmondta a rokonainak, hogy mit tett, majd felhívta a rendőröket és a mentőket, bejelentést tett.

A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik