Belföld

Durva lehűlés jön, leszakad az ég, kiadták a figyelmeztetést 

Felhőszakadás, jégeső. Négy megye marad csak ki a jóból.

 

A korábban jósolt hidegfront elérte térségünket, az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén és szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok, ingadozhat a vérnyomás.

Esőre és lehűlésre kell készülni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig érvényes elsőfokú, citromsárga figyelmeztetése négy megye (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád) kivételével az egész országra érvényes, felhőszakadás miatt.

Pénteken a nap második felében helyenként (nagyobb eséllyel az ország északnyugati harmadán, illetve a délkeleti, keleti tájakon) zivatarok alakulnak ki. Azokat jelentős csapadék (15-25, kis eséllyel 25 milliméternél is több), szélerősödés (45-65, kis eséllyel 65 km/órásnál is erősebb), esetleg kisméretű jég kísérheti. Éjszaka és holnap délelőtt nem valószínű dörgés, villámlás.

Szombat délelőtt még – főként délen – rövid időre kisüthet a nap, majd egyre több és vastagabb felhőzet lesz felettünk. A hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű. A déli óráktól egyre többfelé lehet zápor, zivatar helyenként felhőszakadás (30 milliméternél is több csapadék), szélerősödés (40-60, kis valószínűséggel 60 km/órásnál is erősebb), esetleg jégeső (2 centinél kisebb) társulhat. Szombaton elsősorban a Dunántúl északi, északnyugati felén területi átlagban is nagy mennyiségű (20 milliméternél több) eső hullhat.

Vasárnap kezdetben erősen felhős, borult időre számíthatunk, délutántól elsősorban a Dunántúlon elvékonyodhat, kisebb körzetekben jelentősebben is felszakadozhat a felhőzet. Sokfelé valószínű eső, zápor, keleten zivatar is előfordulhat. Délután északnyugat felől gyengül a csapadék-hajlam. Az északkeletire, északira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik