Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a szegedi Virág cukrászdákban a “fagyifiesztát”, ahol nyolcvanöt íz versenyzett az Év fagylaltja címért. A Vezúv győzött – írja a szegedma.hu.
A verseny egyetlen kikötése az volt, hogy a meggy ihlesse a fagylaltokat. A kreativitást külön pontozták, de nem feltétlenül ez a siker kulcsa, a hagyományos fagyik is nyerhetnek.
Négy kategóriában hirdettek győztest,
- az egyik a kézműves fagylalt kategória,
- a második a kényelmi termékekkel készült fagylaltok,
- harmadik az alapanyag forgalmazók versenye,
- negyedik pedig a mentes – például a glutén és cukormentes – fagylaltok kategóriája.
A zsűri 14 tagból áll, a legjobb cukrászdák mesterein kívül olyanok is helyet kaptak benne, mint Ördög Nóra vagy Liptai Claudia.
A győztes Vezúv egy tejes alapú csokoládés, kakaós, karamelles, meggyes öntettel díszített fagylalt. Az ötlet a budapesti Nádor Cukrászda cukrászáé, Hiczkó Henriettáé.