Belföld

Kósa szerint az MSZP még mindig bevándorláspárti politikát képvisel

A politikus budapesti sajtótájékoztatóján a keddi parlamenti határozathozatalokat értékelte. A legfontosabb döntésnek az alaptörvény hatodik módosítását nevezte, amely alapján új különleges jogrendi helyzetként

bekerül az alkotmányba a terrorveszélyhelyzet.A javaslatot azonban a “balliberális kispártok” és a szocialisták nem támogatták – mondta Kósa Lajos, amit úgy kommentált, hogy az MSZP továbbra is bevándorláspárti politikát képvisel, csakúgy, mint az egész európai baloldal.

Megjegyezte, a magyar baloldal elutasította, hogy a katonákat fel lehessen használni terrorveszély esetén a magyar emberek védelme érdekében.

Kósa Lajos beszámolt arról is, hogy – szintén kétharmados támogatással – elfogadták azt a földtörvény-módosítást, amely “még inkább védi a magyar gazdák érdekeit a földárveréseknél”.

A takarékszövetkezeteket érintő törvénymódosításról – amelyről kedden vitázott és délután már dönt is az Országgyűlés – a frakcióvezető azt mondta: a parlament lehetővé teszi, hogy – a többi bankhoz hasonlóan – a takarékszövetkezetek és a Takarékbank esetében is a nemzeti banknál lévő bankfelügyelet vizsgálja a működés törvényességét, megakadályozandó további pénzügyi botrányok kialakulását. A Fidesz-KDNP-frakció megszavazza a törvénymódosítást, ami azt jelenti, hogy széles körű lesz a betétesek érdekének védelme.

A takarékszövetkezeti törvénymódosítás és az FHB igazgatóságát vezető Spéder Zoltán közti esetleges összefüggést firtató felvetésre Kósa Lajos azt válaszolta: a pénzügyi közvetítő szférában erős a verseny, amelynek szereplői “mindenfélét terjesztenek a sajtóban egymásról, önmagukról”. A Fideszt ez nem érdekli, a kormánypárt azt tartja fontosnak, hogy a takarékszövetkezeti rendszerben érdekelt 130 ezer ember legyen legalább olyan biztonságban, mint más bankok betétesei, befektetői – mondta Kósa Lajos. Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy van-e politikai vonatkozása az ügynek, szerinte ez egy ellenőrzési kérdés.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik