Belföld

Bíróság mondta ki: gyilkosnak nevezhető a gyilkos

tárgyalás (Array)
tárgyalás (Array)
Így nem jár három-hárommillió forint kártérítés két gyilkosnak.

Még októberben írtunk egy bírósági ügyről, melynek tárgya, hogy a 2008-2009-es romagyilkosságok első- és másodrendű vádlottja összesen hatmillió forintra perel egy könyvkiadót, egyebek mellett azért, mert nyolc (8) példányban eladott elektronikus kötetében gyilkosnak nevezte őket a szerző.

A Fővárosi Ítélőtábla ma másodfokon is jóváhagyta a Budapest Környéki Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely kimondta, hogy Kácsor Zsolt Nem leszek áldozat című könyve nem sértette meg a cigány-gyilkosságok miatt tényleges életfogytiglanra ítélt Kiss Sándor és Kiss István személyiségi jogait.

Betű

A két Kiss azt állította, hogy a könyv megjelenése súlyosan sértette társadalmi megítélésüket. K. Árpád azt is rossz néven vette, hogy a kötet az ő szeretőjeként utalt egy Nyafi becenevű nőre; a 2009 óta előzetesét töltő felperes szerint ez “rosszat tett” a házasságának.

tárgyalás (Array)
Fotó: 24.hu / Pál Anna Viktória

Gyilok

K. Árpád, K. István és társuk, P. Zsolt a vád szerint 2008-2009-ben kilenc helyszínen támadtak meg cigányok lakta házat, hat embert, köztük egy gyereket gyilkoltak meg.Negyedik társuk, Cs. István a két utolsó attakban vett részt sofőrként. K. Árpádot, K. István és P. Zsoltot az elsőfokú bíróság 2013 augusztusában tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, Cs. István 13 év fegyházat kapott. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla idén májusban helybenhagyta a verdiktet. A negyedrendű ítélete jogerőre is emelkedett, a többieké azért nem, mert náluk a másodfok az addigi bűnlajstromhoz hozzávette a személyes szabadság megsértése bűncselekményt, arra hivatkozva, hogy a brigád a vád szerint a legelső, fegyverszerző támadás során megkötözött egy vadászt és a családját. E mellékszálnak tudható be, hogy a K.-testvérek és P. Zsolt ítélete sokáig nem vált jogerőssé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik