Belföld

Hat évet kapott a hajdúszoboszlói nő, aki a sínek közé feküdt kisfiával

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2016. 06. 06. 16:04

Súlyosbították annak a nőnek a büntetését másodfokon, aki tavaly nyáron lefeküdt a vasúti sínek közé kisfiával, hogy így vessen véget életüknek. A Debreceni Ítélőtábla hétfőn tartotta első nyilvános ülését az ügyben, és meg is született a döntés: hat év fegyházzal sújtották az anyát.

Első fokon a Debreceni Törvényszék döntött idén márciusban, akkor – emberölés előkészületéért – három év börtönt kapott. A döntés azonban nem emelkedett jogerőre, az ügyész azért fellebbezett, hogy a bűncselekményt minősítsék emberölés kísérletévé és ennek megfelelően súlyosabb büntetést szabjanak ki, az asszony és a védője pedig, hogy mentsék fel a nőt, vagy legalábbis enyhítsék a büntetést.

Hétfőn végül emberölés kísérletében mondták ki bűnösnek az anyát. Az ítélőtábla indoklása szerint ugyanis a nő cselekménye befejezett kísérlet volt, mindent elkövetett azért, hogy ő és gyermeke is meghaljon. A begyógyszerezett, ital hatása alatt álló vádlott időben nem tudott volna elugrani a vonat elől, az érintett útszakaszon pedig 10-15-percen belül garantálható volt a szerelvény érkezése. “Az emberölés minősített esetében nagyságrendekkel nagyobb büntetés kiszabása szükséges még akkor is, ha csak kísérletről van szó. Az ítélet jogerős” – olvasható a Debreceni Ítélőtábla tájékoztatásában.

Ahogy arról beszámoltunk, a kicsinek a nagymamája volt a gyámja, mert az anyja pszichiátriai kezelés alatt állt. De mindhárman egy házban éltek, velük lakott a nő nagyobbik – felnőttkorú – gyermeke is. A vádlott rendszeresen ivott, így történt ez a kis híján végzetes napon – 2015. június 28-án – is. Több sör volt már benne, amikor elindult a kisfiával egy a vasútállomás közelében lévő italboltba, hogy édességet vegyen neki. Ezután órákon keresztül bolyongtak a városban, közben a nő tovább ivott.

Este 6 óra körül egy városszéli sörözőbe vitte a kisfiút, de a pultos nem szolgálta ki, mert túl részegnek találta. Az anya egy ideig beszélgetett még a vendégekkel, de miután továbbra sem kapott semmit, megfogta a gyerek kezét, kiment és azzal búcsúzott el, hogy megy a gyerekkel a vonat alá. Ezután a söröző, valamint a vasútállomás közelében lévő sínhez sétált, lefeküdt a talpfákra, a picit pedig ott tartotta maga mellett. A rendőröket a pultos értesítette, akik biztonságos helyre vitték gyermeket, az anyát pedig elvezették.

A történtek után a kisfiút az illetékes járási gyámhivatal kiemelte a családból.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.