Belföld

Semjén szerint minden magyar azzal a küldetéssel születik, hogy a magyar megmaradást őrizze

Minden magyar azzal a küldetéssel születik, hogy szolgálja a nemzet megmaradását és értékeit megőrizze az egész emberiség számára – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken a Tehetség határok nélkül gálán a fővárosi Nemzeti Színházban.

A gyermekvédelmi ellátásban nevelkedő gyermekek részére szervezett Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny győzteseit, valamint határon túlról érkező fiatalok produkcióit felvonultató, a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódó eseményen Semjén Zsolt elmondta: a magyar állam feladata keretet teremteni a nemzet megmaradásához, például a kettős állampolgárság megadásával és a határon túli magyar közösségek, kulturális és oktatási intézmények támogatásával, ugyanakkor a nemzet tagjainak felelőssége, hogy “hajszálgyökerek sokaságával”, személyes kapcsolatokkal szője át a Kárpát-medencét.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezetője Megnyitó beszédében kiemelte: csillogó tehetségek mutatkoznak be a pénteki gálán. A Nemzeti Színház felelősségének érzi a fiatalok felkarolását – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik