Belföld

Naponta, kétnaponta megerőszakolta kislányát az aszódi férfi

Az apa folyamatosan fenyegette a gyermeket, azt mondta, felakasztja az erdőben, ha nem elégíti ki vagy beszélni mer a történtekről. Mindez 13 évig tartott. A férfit a bíróság fegyházba küldte.

Gyermekét a vád szerint éveken át rendszeresen erőszakoló apát ítélt el a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön. Az ügyről mindössze annyit lehetett tudni, hogy a férfit nevelése, felügyelete, gondozása alatt álló, részben tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt állították bíróság elé. A tárgyalási jegyzékből még annyi derült ki, hogy a férfi „2001 és 2014 júliusa közötti időben a nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése végett kényszerítette folytatólagosan, erőszakkal közösülésre lányát”.

Az ítélet kapcsán kerestük a Budapesti Környéki Törvényszéket, illetve, hogy többet megtudjunk a súlyos bűncselekményről. A bíróságtól kapott tájékoztatás szerint a kislány mindössze 9 éves volt, amikor apja 2001-ben először molesztálta. Áthívta a házuk közelében lévő konditerembe, és arra kérte, hogy üljön le a fekpadra, de nem mondta, hogy miért.

A gyereknek végig csukott szemmel kellett fognia apja nemi szervét, aki a kezébe élvezett el, emiatt a kislány azt hitte, hogy az apja bepisilt.

A történtek után a férfi – fenyegető hangon – a következőket mondta gyermekének: “Ez a mi titkunk, nem mondhatod el senkinek!” Ezután elengedte az iskolába.

2003 nyarától tovább folytatódott az erőszak. Egyszer ittasan ment haza a kocsmából, és behívta magához a gyereket. A kislánynak mellé kellett feküdnie, rá a kinyújtott kezére. Innentől kezdve egészen 2014 júliusáig naponta, kétnaponta megerőszakolta. A gyerek egyszer sem mert ellentmondani neki.

Az apja azzal fenyegette, hogy kiviszi az erdőbe és felakasztja, ha nem hagyja, hogy közösüljön vele, vagy ha nem elégíti ki tovább, illetve ha elmondja valakinek, hogy mit csinál vele.

A férfi ügyében tehát csütörtökön döntés született: a bíró 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, emellett három – még kiskorú – gyermekére vonatkozóan megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

A férfi továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik