Belföld
Marosvásárhely, 2016. május 6.
Az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) által közreadott képen Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere elõadást tart A magyar kormány kulturális stratégiája a határon túli magyarlakta területeken címmel a marosvásárhelyi Kultúrpalotában 2016. május 6-án.
MTI Fotó: Emmi/Bartos Gyula

Balog: A cél közös, Magyarországon jól tanítani a következő nemzedéket

24.hu
24.hu

2016. 06. 02. 09:55

A pedagógusok egyszerre játszanak döntő szerepet a gyermekek, a családok, az egyes települések és az egész ország jövőjének alakulásában - emelte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pedagógusnapi köszöntőjében.
Korábban a témában:

A miniszter az MTI-hez is eljuttatott videoüzenetében kiemelte: ez a nap ünnep, a pedagógusok hivatásának ünnepe, azé a hivatásé, amely az ország minden részében a gyermekek tízezreinek jelenti a versenyképes tudást, a jövőt, a magyar kultúrát.

A pedagógusokon keresztül találkozhatnak a gyermekek a közösség adta élményekkel, a tudás megszerzéséhez szükséges munka örömével, nehézségével – mutatott rá a miniszter.

Balog Zoltán úgy fogalmazott: életre szóló találkozások lehetnek ezek.

A pedagógusok egyszerre játszanak döntő szerepet a gyermekek, a családok, az egyes települések és az egész ország jövőjének alakulásában. Kitért arra is: az oktatás területe folyamatosan alakul, a 21. században nem is lehet ez másként.

Úton vagyunk, közös munkával, a kerekasztal mellett igyekszünk meghozni a pedagógusokat érintő döntéseket

– hangsúlyozta.

Balog Zoltán kiemelte: bízik abban, hogy a növekvő anyagi megbecsülésen túl ez a partnerség is egyre erősebb lesz, és ezt a pedagógusok érzik. Kifejtette: a 2010 előtti út többé nem volt járható, az új pedig formálódik.

Vannak viták és vannak részeredmények, de a cél közös, hogy érdemes legyen Magyarországon jól tanítani a következő nemzedéket

– közölte Balog Zoltán.

A miniszter külön köszöntötte azokat a fiatalokat, akik a jövőben ezt a hivatást választják, akik pedagógusok akarnak lenni.

A köznevelés ügye az ő kezükben is van

– mutatott rá.

Balog Zoltán azt kívánta, hogy a közös célok mihamarabb teljesüljenek, és legyen erejük a jobbításra. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.