Belföld

Vona Gábor közölte, országjárásra indul

A választási győzelemre, a kormányzásra való felkészülésre koncentrál a jövőben Vona Gábor, a Jobbik vasárnap újraválasztott elnöke, aki a célok elérése érdekében országjárásra indul és a kapcsolatépítésre fókuszál.

A Jobbik elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta: a frakció vezetésével azért bízta meg Volner Jánost, mert ő maga “minden porcikájával” a választási győzelemre és az utána következő sikeres kormányzásra kíván koncentrálni.

Vona Gábor közölte, országjárásra indul.

A lakossággal folytatandó nemzeti konzultációjuk három fő témaköre: a korrupció, az oktatás és az egészségügy.

Emellett, a kormányzásra való felkészülés jegyében, a párthoz kapcsolódó holdudvar, továbbá nemzetközi kapcsolataik megerősítésére fókuszál – tette hozzá.

A vasárnapi eredményeket “ebben a nehéz, korszakhatárt jelző időszakban” pozitívan értékelte Vona Gábor, aki azt mondta, vasárnap óta a Jobbik egy olyan nemzeti néppárt, amelyben sokféle hang megfér.

Az ügyekre kell koncentrálni. Ha egy probléma határozottabb fellépést igényel, akkor úgy, ha viszont konszenzusos megoldást, akkor úgy kell megoldani

– emelte ki.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnökének keddi kijelentésére, miszerint már régen “le kellett volna váltania” Kovács Bélát, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselőjét, Vona Gábor azt mondta: ha megfelelő bizonyítékok állnak rendelkezésre, s ha az illetékes hatóságok lezárják az ügyet, akkor fogja meghozni döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik