Belföld

Szél Bernadett nem tudja megérteni Schiffer döntését, gondolkodóként számít rá

Az LMP másik társelnöke a Kossuth téren, egy padon tudta meg, hogy Schiffer András kiszáll. Elfogadja, de nem ért egyet a döntéssel.

Schiffer Andrásnak elege lett a szarszippantásból, lemond a pártelnöki tisztségéről és visszaadja parlamenti mandátumát is, erről kérdezte az Index a másik társelnököt, Szél Bernadettet.

Ő azt mondta a lapnak, Schifferben ez egy hosszú folyamat volt, míg elhatározta magát, ő egy padon, a Kossuth téren tudta meg, elfogadja, de nem tudja megérteni a döntést.

Szél most úgy fogalmazott, hogy „még eltökéltebbnek és még motiváltabbnak kell lenni, és én ehhez érzem magamban a szükséges erőt”, Schifferre pedig gondolkodóként számít a továbbiakban is.

Attól nem tart, hogy az alapító nélkül annyi az LMP-nek is, mert ez egy „olyan párt, hogy egy ember kiesése nem végzetes. Ebben mások vagyunk, mint a régi pártok.”

Arról nem beszélt, hogy ő lesz-e az új frakcióvezető, a társelnöki posztról pedig elmondta, nyáron lesz tisztújítás. Az új képviselőről pedig majd a kongresszus dönt.

Schiffer távozása nem hoz változást a párt szövetségi politikájában Szél szerint, tehát az LMP nem áll be a balos összeborulásba, ha lesz, együttműködést azonban a Jobbikkal és az MSZP-vel is el tud képzelni. Ugyanakkor a politikus szerint „2018-ban nem az lesz a kérdés, hogy az LMP megmarad-e, bejut-e a parlamentbe, hanem hogy hány százalékkal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik