Belföld

Orbán Viktor: Európának bátrabban kell gondolkoznia, ha megfelelő választ akar adni a migrációs válságra

Ahogy megírtuk, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint Merkel és Orbán nézetei összeegyeztethetőek, sőt szükség is van erre, különben a választók brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására.

Az Európai Néppárt (EPP) megalapításának negyvenedik évfordulóján rendezett ünnepségen Orbán Viktor azt nyilatkozta az M1-en, ha nincs az EPP, akkor nincs vége a kommunizmusnak Európában, a Szovjetunió még létezik és csapatai bent állomásoznak többek között Magyarországon, és Magyarország nem tagja az Európai Uniónak.

A miniszterelnök szerint az EPP az elmúlt évtizedekben a történelmi kérdésekben jó döntéseket hozott, jó ügyekért állt ki, és végigvitte az akaratát. Hozzátette, az Európai Uniónak és az Európai Néppártnak bátrabban, nagyívűbben kell gondolkoznia, ha megfelelő választ akar adni a 21. század problémáira, mint például a migrációs válság és a terrorizmus.

A kormányfő elmondta, hogy az EPP évfordulós ünnepsége alkalmával több találkozót is folytatott:

ezek a találkozók is abban a véleményemben erősítettek meg, hogy van egy 20. századból maradt Európai Unió és van egy 21. századi probléma.

Szerinte az EPP-nek nem egyszerűen folytatnia kell a munkát, hanem be kell látni, hogy szakaszhatárhoz érkeztünk. Hogy megfelelő válaszok szülessenek migrációs ügyben, a terrorizmus és az egyre lassuló európai gazdaság problémájával kapcsolatban, ahhoz bátrabban, nagyívűbben kell gondolkozni a jövőről, mondta Orbán Viktor.

(mti)

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik