Belföld
Hungarian Prime Minister Viktor Orban addresses media after meeting with former German Chancellor Helmut Kohl (unpictured) at his home in Oggersheim near Ludwigshafen, Germany, on April 19, 2016.
Former German Chancellor Helmut Kohl has warned that Europe can't become "a new home" for millions of migrants, in a veiled criticism of incumbent Angela Merkel's liberal asylum policies. / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND

Orbán Viktor: Európának bátrabban kell gondolkoznia, ha megfelelő választ akar adni a migrációs válságra

24.hu
24.hu

2016. 05. 30. 20:57

Korábban a témában:

Ahogy megírtuk, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint Merkel és Orbán nézetei összeegyeztethetőek, sőt szükség is van erre, különben a választók brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására.

Az Európai Néppárt (EPP) megalapításának negyvenedik évfordulóján rendezett ünnepségen Orbán Viktor azt nyilatkozta az M1-en, ha nincs az EPP, akkor nincs vége a kommunizmusnak Európában, a Szovjetunió még létezik és csapatai bent állomásoznak többek között Magyarországon, és Magyarország nem tagja az Európai Uniónak.

A miniszterelnök szerint az EPP az elmúlt évtizedekben a történelmi kérdésekben jó döntéseket hozott, jó ügyekért állt ki, és végigvitte az akaratát. Hozzátette, az Európai Uniónak és az Európai Néppártnak bátrabban, nagyívűbben kell gondolkoznia, ha megfelelő választ akar adni a 21. század problémáira, mint például a migrációs válság és a terrorizmus.

A kormányfő elmondta, hogy az EPP évfordulós ünnepsége alkalmával több találkozót is folytatott:

ezek a találkozók is abban a véleményemben erősítettek meg, hogy van egy 20. századból maradt Európai Unió és van egy 21. századi probléma.

Szerinte az EPP-nek nem egyszerűen folytatnia kell a munkát, hanem be kell látni, hogy szakaszhatárhoz érkeztünk. Hogy megfelelő válaszok szülessenek migrációs ügyben, a terrorizmus és az egyre lassuló európai gazdaság problémájával kapcsolatban, ahhoz bátrabban, nagyívűbben kell gondolkozni a jövőről, mondta Orbán Viktor.

(mti)

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.