Gazdaság

Jobbik: Orbán oligarchái uralják a magyar gazdaságot

Volner János, a Jobbik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, csak azoknak van esélye többszörös milliárdossá válni, akik Orbán Viktorral és a Fidesszel jó kapcsolatot ápolnak, az ország többi része menthetetlenül leszakad. Az oligarchákon keresztül folynak ki a közbeszerzések milliárdjai, ők részesülnek elsősorban az uniós forrásokból is – fogalmazott.

Hozzátette, az Orbán Viktor közvetlen környezetében lévő milliárdosok vagyona az állammal és az önkormányzatokkal kötött gyümölcsöző gazdasági szerződéseknek köszönhető, nincs olyan, aki színtisztán a piacról élne.

Úgy vélte: nem meglepő, hogy a Questor és a Budacash érdekeltségei ismét Mészáros Lőrinchez, “Orbán Viktor jó barátjához” kerülnek, aki újabb szállodákra tesz szert.

Volner kijelentette: az országnak elege van abból, hogy folyamatosan Orbán Viktor közvetlen környezete gazdagodik, miközben 600 ezer magyar ember gazdasági menekültté vált Nyugat-Európába költözve.

A Jobbik alelnöke pártja vasárnapi tisztújításáról kérdésre válaszolva azt mondta: úgy látja, a tisztújítás egy-két emberben kelt igazán komoly izgalmat érintettként, ugyanakkor ő maga “egyetlen percet” is sajnálna arra fordítani, hogy belső versengésben vegyen részt. Volner János, aki újraindul alelnöki posztjáért hozzátette: nyugodtan várja a tisztújítást és nem számít “kellemetlen meglepetésekre”.

Volner János arról, hogy az Európai Bizottság Magyarország ellen is újabb szakaszba léptette a külföldiek földvásárlására vonatkozó jogszabályok miatt korábban megindított kötelezettségszegési eljárásokat, azt mondta: nem mondhatunk le a magyar termőföld védelméről, csak azért, mert az EU tagjai vagyunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik