Belföld

Majdnem meghalt a kisfiú, miután nevelőapja megverte – csökkentették a büntetését

A fiatal pihenni akart, de a gyerek sírt. A hasába térdelt.

Fegyházról börtönre enyhítette, és 8 év 6 hónapról 6 évre csökkentette hétfőn annak a fiatalnak a büntetését, aki 2013 nyarán bántalmazta élettársa 2 éves kisfiát. A gyereken életmentő hasi műtétet kellett elvégezni. Első fokon a férfit még emberölés kísérlete, másodfokon testi sértés miatt marasztalták el.  Az ítélőtábla szerint a vádlott – aki a támadás idején mindössze 22 éves volt – valóban megverte a gyereket. Ám ő hívta a mentőket, vagyis megpróbálta a “cselekmény súlyosabb eredményét, a kisfiú halálát elhárítani”, ezért ítélték el csak testi sértésért. A szintén huszonéves anyát – helybenhagyva az elsőfokú ítéletet – felmentették a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének vádja alól.

A pár  2013-ban költözött össze, velük élt a lány előző házasságából, 2011-ben született kisfia is. Először Kisvárdán, majd Bagamében laktak. A gyerek miatt azonban sokat veszekedtek, előfordult, hogy külön is költöztek.

2013 júliusában a gyerek megpróbált kimászni a ház udvarán lévő vízzel teli kádból, de megcsúszott és hassal ráesett a peremére. A gyerek megijedt, de nem sírt, sérülés nem látszott rajta, fájdalmat sem jelzett, ugyanakkor aluszékonyabb és másnapra étvágytalan lett. Azon a napon a fiatal kettesben maradt vele otthon, ám ekkora már a kicsi nyűgössé vált és sírt. A vádlottat emiatt ideges lett, pihenni akart, így végül odafordult az ágyon fekvő gyermekhez és nagy erővel a hasába térdelt.

A hazaérkező anya már csak azt látta, hogy a kisfiú sír és nagyon fájlalja a hasát. A gyerek az éjszakát végigaludta, másnap azonban folyamatosan fájdalmai voltak, délután pedig összeesett. A vádlott mentőt hívott, a gyerek kórházba került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik