Belföld

Túl okos, ezért nem mehet óvodába

Három és fél éves, de már megy neki az orosz, a kínai és az angol is. Édesanyja hiába próbálja óvodába járatni, sehová nem veszik fel.

„Több óvodában is jártunk, az óvónők viszont nem tudnak mit kezdeni Gorán képességeivel”, kezdte a Borsnak a kis Gorán anyukája, akik így a férjével felváltva vannak otthon gyermekükkel. A kisfiú már kétévesen olvasott, angolul hamarabb ismerte a színeket, mint magyarul, mostanra pedig folyamatosan ír.

Gorán magától tanulta meg a Naprendszer bolygóinak a neveit, zászló alapján ismeri az országot és gond nélkül mutatja a térképen, melyik hol van.

„Egyáltalán nem bánom, hogy ilyen. A kimagasló képessége nem betegség, hanem tehetség, nem fogom kényszeríteni, hogy olyan legyen, mint az átlagos képességű gyerekek”, mondta a bulvárlapnak az anyuka, aki leginkább képességfejlesztő intézménybe járatná gyermekét.

A kisfiúnak mindenképp kis létszámú csoportban lenne a helye, de  az állami óvodákban ilyenek nincsenek, a magántulajdonban lévő óvodák pedig olyan magas árat szabnak, amit a család nem tud kigazdálkodni.

A folyamatos elutasítás miatt a család fontolgatja, hogy külföldre költöznek, ahol gyermekük is külön óvónők foglalkoznának, remélik, hogy Németországban Gorán esélyt kaphat arra, hogy kibontakoztathassa tehetségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik