Belföld

Kovács Zoltán kormányszóvivőt 23 millióval támogatta meg Soros György

Ha a milliárdos visszakérné a pénzt, a jelenlegi árfolyamon 23 milliót is fizethetne a kormányszóvivő.

Kovács nemrég az ATV-ben beszélt arról, hogy visszaadná az ösztöndíját. Korábban meg azt mondta, iszonyatos erők működnek, hogy egy politikus ténykedését összemérjék ösztöndíjakkal, de ez – szerinte – sehová nem vezet. Neki nyolc évig valóban köze volt a Soros alapítványokhoz, de ennek semmi köze a politikához.

A Magyar Nemzet szombati számában azt írta, Kovács tanulmányait mai árfolyamon 23 millió forinttal támogatta meg Soros György.

A szóvivő a teljes doktori képzését Soros-pénzből hozta össze a Közép-európai Egyetemen (CEU), ahol egy egyéves előkészítőt is megcsinált. A lap úgy számol, ez 18 millió.

Kovács egy évet az Oxford Egyetem Queen’s College-on is eltöltött, ez lakhatással és tandíjjal együtt mai forintáron 5 millióba került.

Korábban Lázár János a Kormányinfón bejelentette:

ha Sorosnak kell a pénz, mindenki visszafizeti.

De ilyet Soros nem mondott.

Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésû konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Brüsszel, 2014. november 7.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésû konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand)

(Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik