Belföld

Nem verik nagy dobra, hogy nem zaklatták a menekültek a körmendi kézis lányokat

Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke írásban kérdezi Pintér Sándor belügyminisztert, miért tűnt el a rendőrség honlapjáról, az a körmendi rendőrségi közlemény, amely megcáfolta Lázár János és Kovács Zoltán állításait, írja a hvg.hu.

A körmendi rendőrfőnök már nem sokkal az eset után azt mondta, hogy kamu volt a kézis lányokat zaklató menedékkérők története. Lázár János és Orbán Viktor a hír után rögtön riasztotta a belügyminisztert, azonnal intézkedjen. Később a kormány azzal indokolta a gyors reakciót, hogy azokon a helyeken ahol menekülttábor van, feszültebb a közvélemény. Ez ki is került a police.hu-ra, de egészen gyorsan le is került onnan.

Pintér, a közlemény eltávolítását azzal indokolta, hogy

a rendőrség honlapján tilos olyan közleményt közzétenni, amelyben büntetőeljárás vagy szabálysértési eljárás van folyamatban. Ez alól kivételt képeznek a körözések, valamint azok az esetek, amelyek során a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

A lap szerint az nem világos, miért nem lehet folyamatban lévő ügyekről tájékoztatást adni, ahogy az sem, miért van szabálysértési eljárás, ha nem történt semmi?

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik