Belföld

Nem költöznek a Balaton partjára a rettegő németek

A Bayerische Rundfunk bajor közszolgálati televízió Report München című politikai magazinműsora arról készített riportot, hogy egyre több német telepedik a Balatonhoz a német kormány menekültpolitikája miatti elégedetlenség és a menekültektől való félelem miatt. Ingatlanügynökök a Balaton térségében arról számoltak be, hogy tavaly szeptember óta új jelenség tapasztalható a német ügyfelek körében: a menekülés a menekültek elől.

Az Index több, kimondottan a Balatonra specializálódott kis ingatlanos céget is megkérdezett, ahol még a felvetésünkön is csodálkoztak. Azt mondták, semmi hasonlóval nem találkoztak. Az egyik ingatlanközvetítő szerint továbbra is inkább a bedőlt hitelesek ingatlanjait viszik, nem érzékelik, hogy több lenne a német az utóbbi időben. De a legnagyobb, a piacot jól ismerő ingatlanközvetítő cégek sem támasztották alá, hogy a menekültektől menekülő németek tömegei jelentek volna meg a Balatonnál.

A portálnak az Otthon Centrum és a Duna House is arról számolt be, hogy a korábbi német balatonfüredi ingatlantulajdonosok inkább eladókká váltak az utóbbi időben. Siófokon viszont több külföldi vevő van, pl. csehek, svájciak, ők kizárólag tóparti új építésű apartmanok iránt érdeklődnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik