Belföld

Brutális gyilkosság Pécsen – Kettő ölt, egy hagyta szenvedni

A támadók félholtra verték az asszonyt, majd elmentek. Az áldozat egyik ismerőse időközben rátalált, de nem segített, nem szólt senkinek, egyszerűen elment. A gyilkosok azonban visszatértek és leszúrták a sorsára hagyott nőt.

Többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség két férfi ellen, akik 2014 júliusában megöltek egy 82 éves asszonyt Pécsen. Az ügynek van egy harmadik vádlottja is egy nő, akinek bár nincs köze a gyilkossághoz, megmenthette volna a sérült idős nőt, mielőtt a támadók visszatértek.

A vádirat szerint az egyik férfi korábbról ismerte az áldozatot, mivel 2014 januárjában burkolóként dolgozott a lakásán. Feltűnt neki, hogy az asszony jó anyagi körülmények között él, otthonában sok drága holmit tart. Ezt megemlítette ismerősének, és végül eldöntötték: megszerzik az értékeit. 2014. június 26-án reggel jelentek meg nála, egyikük besurrant, társa pedig a lépcsőházban figyelt, ám később ő is bement és kutakodni kezdett. Az idős nő észrevette őket, ekkor rontottak neki, többször megütötték, majd elmentek.
Ekkor érkezett a lakáshoz az ügy női vádlottja, az asszony ismerőse, aki azért ment az áldozathoz, hogy visszafizesse a pénzt, amivel tartozott. A két férfit ő nem ismerte. Az ajtó nyitva volt, a sérült idős nő pedig a földön feküdt és nyöszörgött. Ő azonban pánikba esett és elrohant, nem szólt senkinek a látottakról, nem értesítette sem a rendőröket, sem a mentőket.

Segítség tehát nem érkezett, a két támadó azonban visszatért, ugyanis tartottak attól, hogy az asszony életben maradt. Egy éles, hegyes eszközzel ölték meg – derül ki a Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

A két férfit nyerségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, míg a nőnek segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kell felelnie. Ezért legfeljebb két évet kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik