Belföld

Megölte testvérét a borsodi férfi, mert dühítette, hogy nem költözik el

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki hasba szúrta testvérét egy Ózd melletti településen még tavaly decemberben. Az áldozat meghalt, a késelősnek emberölés miatt kell felelnie.

A vádirat szerint az érintettek egy portán, de külön lakrészben éltek.  A későbbi támadó gyakran ivott, ilyenkor mindig belekötött öccsébe. A vita tárgya általában az volt, hogy az áldozat költözzön el,
az egyébként részben az ő tulajdonában is álló házból. A végzetes támadás előtt egy héttel is agresszívan viselkedett, ezért rendőrt kellett hívni, aminek az lett a vége, hogy 72 órás távoltartási végzést rendelt el a hatóság. Ennek ellenére a vádlott hazament,  de emiatt a család nem tett újabb bejelentést.

Tavaly decemberében, egyik a nap a férfi ismét berúgott. A kutyának aprított ételt, közben átment öccse lakrészébe. Testvére épp a vádlott fiával beszélgetett. Ekkor támadt rá, minden előzmény, vita nélkül: odament hozzá és hasba szúrta. Ezután elment, a kést pedig letette az asztalra. A mentőket a vádlott felesége hívta ki. A férfi a kapuban várta meg a rendőröket, akik  őrizetbe vették.

A sérültet életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére pár nap múlva meghalt.  Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést indítványoztak, ügyét a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik