Belföld

Lázár János: „A labdarúgást nem követem semmilyen formában”

Ezt válaszolta Vadai Ágnesnek, aki egy korábbi válasza alapján újabb kérdést szegezett neki.

„Számoljuk?” Ezt kérdezte a minisztertől a DK független képviselője, majd ironikusan gratulált ahhoz, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében már 26 pályázati felhívás megjelent, összesen 719 milliárd forint értékben. Szerinte

a Miniszterelnökség szakmai hozzáértését elnézve ez legalább akkora csoda, mint a Leicester City angol bajnoki címe (Nem tudom, hogy Ön is a labdarúgó vonalat képviseli a kormányban).

Vadai Ágnes a miniszter segítségét kérte egy táblázat kitöltéséhez, de Lázár János azt válaszolta, ez ismerve a DK képviselő felkészültségét, nem okozhat neki gondot.

A labdarúgást nem követem semmilyen formában.

Ugyanakkor azt nem tartotta méltányosnak, hogy az ellenzéki politikus munkatársai hozzáértését támadta, hiszen 2010 után, többek között az ő munkájukkal sikerült elérni, hogy ne veszítsünk uniós forrást.

Hálásabb is lehetne Vadai

A miniszter szerint a DK lehetne hálásabb is, mert a kormány kétszer is megmentette. Először 2010-ben, amikor demokratikusan leváltotta,

félő volt, hogy még pár hónap és a népharag sodorja el Önöket; valamint 2015. december 31. napján, amikor bejelentette a Kormány, hogy sikerült forrásveszteség nélkül zárni a 2007-2013-as Uniós időszakot.

Mindezt úgy, hogy Lázár szerint Brüsszelben mindenki borítékolta a jelentős forrásveszteséget. A Vidékfejlesztési Program keretében egyébként már megjelent egy újabb pályázati felhívás, így már az összeg is 748 milliárd forintra rúg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik