Belföld

Fideszes jelentette fel Pukli Istvánt

Tényi István feljelentette a tanártüntetések szervezőjét Pukli Istvánt, “minősülő közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával”. A Fidesz tag már korábban is kifejezte nemtetszését a tüntetésekkel kapcsolatban, most viszont már a tettek mezejére lépett. Tényi állítja, a Teleki egyik tanárának Pukli miatt kellett távoznia, és amikor a kormány oktatáspolitikája miatt polgári engedetlenséget hirdetett, nem kérte ki a tantestület véleményét.

A rendőrség megalapozottnak találta Tényi feljelentését, aki szerint a felmondását leadó pedagógus veszélyesnek tartotta a megfogalmazásokat, és kifogásolta azt is, hogy a média intézményben való nagyfokú jelenléte ellehetetleníti az iskolai oktatást. Úgy látja, a helyzetet Pukli idézte elő, sőt szerinte az igazgató arra is utalt, hogy a tiltakozó pedagógusnak távoznia kell az intézményből.

Az iskola elé szervezett tüntetést is törvénytelennek tartja Tényi, mert a munkabeszüntetés előtt egyeztetni kellene a munkaadóval. A fideszes egyébként nagy feljelentő hírében áll, perelt már több ellenzéki szervezetet és sajtóterméket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik