Belföld

Időjárás: nem csak ma, jövő héten sem lesz sok okunk panaszra

napfény (napfény, )
napfény (napfény, )

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a napsütést legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja, melyekből csapadék továbbra sem várható. Az Észak-Dunántúlon a délire forduló szél megélénkül, sőt Sopron és a Fertő térségében egy-egy erős széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napközben túlnyomóan derült, napos idő várható, csak estefelé délnyugaton, nyugaton lesz több gomolyfelhő. Estétől délnyugaton, nyugaton zápor, zivatar már lehet. A csapadék éjszaka kelet felé terjed. A déli szél nyugaton többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 28 fok között valószínű.

Kedden a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. A Dunántúl északi felén megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16 és 21, másutt 20 és 26 fok között alakul.

Szerdán mindenütt csökken a felhőzet, gomolyfelhős ég várható, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Napközben egyre kevesebb helyen, főként délen és keleten valószínű zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Csütörtökön sok napsütés várható gomolyfelhőkkel. Délután főként délen és keleten lehet helyenként zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 27 fok között alakul.

Pénteken a sok napsütés mellett változó mennyiségű és vastagságú lesz a felhőzet, néhol alakulhat ki zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet zápor. A déli szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik