Belföld

Feltették a legfontosabb kérdést a földművelésügyi miniszternek, árulnak-e a munkahelyén kávét

Nyilván azért, mert Fazekas miniszter államtitkára egy előkelő hotelben kávézgatott Mészáros Lőrinccel, akinek elég sok állami földje van.

„Árulnak-e kávét a Földművelésügyi Minisztérium büféjében?”, ezt a kérdést tette fel a földügyekben aktív LMP-s, Sallai R. Benedek Fazekas Sándor miniszternek.

Nyilván nem azért, mert az LMP-nél annyira rossz lenne a kávé (bár ezt nem tudjuk), sokkal inkább azért, mert nemrég a felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc a földprogramokért felelős államtitkárral, Bitay Mártonnal kávézgatott a Four Seasons-ben.

Később kiderült, az állami földvásárlás egyik legnagyobb nyertes és az államtitkár a kávé mellett tárgyaltak is, de állították, csak véletlenül futottak össze, Bitaynak csak ott volt dolga.

Azt is megtudhattuk, hogy Mészáros és Bitay inkább csak a fociról beszélgettek, Sallai kérdésére a miniszter a kávéról pedig azt mondta:

A Földművelésügyi Minisztériumban kapható kávé.

De Fazekas azt nem tartja nyilván, hogy államtitkárai hol szeretnek vagy hol szoktak kávézni.

A minisztérium nem finanszírozza a magánjellegű fogyasztásokat. Az államtitkárok találkozói és híváslistái nem nyilvános adatok, tette hozzá.

Bitayról azt válaszolta, hogy:

Az Állami Földekért Felelős államtitkár az állami földekkel kapcsolatban számtalan gazdát — kicsit és nagyot egyaránt — fogadott, ez minden állami vezető munkájával együtt jár. Véletlenszerű találkozóikat azonban még az államtitkárok sem tudják befolyásolni.

(parlament.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik