Belföld

Eltörte a rendőr ujját egy részeg férfi Miskolcon

Nem volt ínyére, hogy elő akarják állítani.

Hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt indítottak nyomozást egy férfi ellen, aki pünkösd hétfőn rátámadt egy rendőrre Miskolcon: eltörte az ujját. Őrizetbe került, onnan pedig harminc napra előzetesbe.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a férfi reggel 8 óra körül ment haza – részegen. Nem volt nála kulcs, ezért azt találta a legjobb megoldásnak, ha rugdosni és püfölni kezdi az ajtót. Így akarta élettársa tudtára hozni, hogy ő bizony megérkezett. Ám a nő annyira megijedt a viselkedésétől, hogy nem merte beengedni, ellenben kihívta a rendőröket.

A járőrök  a lépcsőházban találták a férfit, aki éppen sörözött. A lakásban tovább akart inni, hiába voltak ott az egyenruhások. Igazolni nem volt hajlandó magát, hamis adatokat diktált, ezért úgy döntöttek, előállítják. A bilincset minden gond nélkül rá tudták tenni, ám amint kiléptek vele a lakásból, a férfi hirtelen dühös lett, kirántotta magát a fogásból és a megbilincselt kezeivel az egyik járőrt ököllel megütötte. A földre vitték, de nem állt le, ugyanazt a rendőrt többször sikerült megrúgnia illetve megütnie, illetve eltörnie az ujját.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik