Belföld
Budapest, 2016. május 18.
Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke sajtótájékoztatót tart a Magyar Nemzeti Bank (MNB) székháza elõtt 2016. május 18-án. A pártelnök az MNB székházában a jegybank egyik munkatársának átadta Matolcsy György szocialisták által írt felmondólevelét. Az MSZP egy hetet adott a jegybankelnöknek, hogy reagáljon a lemondását sürgetõ felszólításra.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Megírta Matolcsy felmondólevelét az MSZP

24.hu
24.hu

2016. 05. 18. 13:21

Egy hetet adott az MSZP elnök-frakcióvezetője Matolcsy György jegybankelnöknek, hogy reagáljon a lemondását sürgető szocialista felszólításra. Ha ennek nem tesz eleget Matolcsy György, akkor Áder János államfő fellépését kéri az MSZP.
Korábban a témában:

Tóbiás József szerdán személyesen vitte be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fővárosi épületébe Matolcsy György szocialisták által írt felmondólevelét, amelyet a pártelnök elmondása szerint a jegybank egyik munkatársa vett át; az MNB elnöke nem tartózkodott az épületben. Az újságírókat nem engedték be a rendőrök a Szabadság téri székházba.

Az ellenzéki pártelnök ezt megelőzően sajtótájékoztatón azt mondta, ha Matolcsy György nem írja alá felmondólevelet, akkor azt kérik, hogy Áder János köztársasági elnök mentse fel őt posztjáról.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Tóbiás József szerint az MNB elnöke méltatlanná vált posztjára.

Azzal indokolt, hogy a jegybankelnök segíteni kívánja a Fidesz 2018-as választási győzelmét, ezért már nem a közt szolgálja, hanem “pártkatona havi ötmillió forintért”.

Hozzátette: a nemzeti bank elnöke megpróbált “eldugni” 260 milliárd forint közpénzt, de lebukott. Megjegyezte, most már az ügyészség is eljárást folytat az alapítványok gazdálkodása miatt.

Saját barátait megmentette a Quaestor-ügyben, míg tízezreket hagyott adósságban

– fogalmazott.

Budapest, 2016. május 18.
Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (j2) érkezik Bangóné Borbély Ildikó (b), Demeter Márta (b2), Heringes Anita (b3), Tukacs István (b4 takarásban), Gúr Nándor (b5), Harangozó Tamás (j3) és Horváth Imre (j) szocialista országgyûlési képviselõk társaságában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) székházához 2016. május 18-án. A pártelnök az MNB székházában a jegybank egyik munkatársának átadta Matolcsy György szocialisták által írt felmondólevelét. Az MSZP egy hetet adott a jegybankelnöknek, hogy reagáljon a lemondását sürgetõ felszólításra.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI

Megjegyezte azt is, értik, miért van családbarát munkahely tábla kihelyezve az épületben: “a jegybankelnök az összes unokatestvérét segítette”.

Tóbiás József kérdésre válaszolva megerősítette: Török Zsolt volt pártszóvivő pénzbírságát az MSZP kifizette, és semmilyen költséget nem kell térítenie.

A sajtótájékoztatón jelen volt az MSZP parlamenti frakciójának több tagja is, akik Tóbiás Józseffel tartottak az épületbe. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.