Belföld

Rosszullétet színlelt, kirabolta a trafikot, majd taxiba ült – videó

A rendőrök egy órán belül mégis elfogták a férfit.

A férfi vasárnap délelőtt ment be egy debreceni Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladónőtől vizet kért. Azt mondta, rosszul érzi magát. Amikor az alkalmazott oda akarta adni a pohár vizet, a férfi elővett egy kést a zsebéből, a bevételt követelte. A megrémült nő a fenyegetés hatására átadta a kasszában lévő pénzt a támadónak, aki elmenekült.

A bejelentés után a rendőrök forró nyomon megkezdték az adatgyűjtést és az üzlettől nyomkövető kutyát indítottak. A nyomozók megállapították, hogy a feltételezett tettes Debrecen belvárosában taxiba ült és a járművel elhagyta a várost.

A hajdúböszörményi Autópálya Alosztály járőrei a taxit egy órán belül a Hajdúdorog és Hajdúböszörmény közötti úton megállították, a kocsiban utazó S. Imrét elfogták. A férfinél megtalálták és lefoglalták a kést és az eltulajdonított pénzt.

A 20 éves hajdúböszörményi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik