Belföld

15 év börtönt kaptak az agárdi szülők, akik halálra éheztették kisfiukat

Csütörtökön elsőfokú ítélet született a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében. A Bors azt írja, a szülők és nagyszülők 15 év börtönt kaptak, a mellettük még vádlottként szereplő természetgyógyász 2 év szabadságvesztést, 3 évre felfüggesztve. A háziorvost egy év börtönre ítélték 2 évre felfüggesztve.

Az utolsó szó jogán azt mondták, nem tudták, hogy akkora a baj, ezért ártatlannak érzik magukat.

Egyedül a hatodrendű vádlott fejezte ki sajnálatát. A vád szerint a gyereket csak anyatejjel táplálták, kezelését természetgyógyász végezte, aki heti egyszer fémpálcával energetizálta. Otthonát a kisfiú sosem hagyta el, a TAJ-kártyájára egyszer nem kértek ki gyógyszert. Az anya a háziorvost és a természetgyógyászt hibáztatta, úgy érzi, ő ártatlan. Az apa szerint kisfia a szokásosnál is vidámabban ébredt halála napján.

Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, míg a védőügyvédek felmentésért. Az ügyész kezdeményezte a szülők és a nagyszülők előzetes letartóztatását, a kérésnek a bíróság helyt adott. A négy vádlottat rendőrök vezették el a tárgyalóteremből, írja az MTI.

A bíróság a család védekezését többször ellentmondásosnak nevezte, az Index szerint a vádlottak keveset beszéltek egymással, a nagyapától viszont azt lehetett hallani:

nem ezt kell mondani.

A bíró szerint Benjáminnak élete végéig súlyos fájdalmai voltak az éhezéstől, haláláig csak az anyatej tartotta életben. A halál közvetlen oka az éhezés miatti keringési és légzési elégtelenség volt.

Azt nem lehet mondani, hogy a család nem foglakozott a gyerekkel, sőt a perből éppen az derül ki, hogy állandóan vele foglalkoztak. De információik nagy részét az internetről szerezték, a valósággal és a tényekkel nem törődtek. A bíró szerint a szülők belátási képessége enyhén korlátozott volt, ez enyhítő körülmény lett. A család teljesen elszigetelődött a világtól, a szomszédok a gyerek haláláig azt se tudták, hogy létezik. A férfi még saját szüleinek se szólt, hogy gyereke született. Az Index szerint a per során úgy tűnt, nem is a szülőké, hanem a gazdag nagyapáé volt a döntő szó a nevelésben.

 

A témához kapcsolódó cikkeink itt olvashatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik