Belföld

Szórakozásból megkötözött macskákat vetett a harci kutya elé

Dühös pitbull (pitbull, )
Dühös pitbull (pitbull, )
A 16 éves átányi fiatal ellen vádat emeltek.

Szórakozásból tépetett szét megkötözött macskákat a bullterrierjével egy átányi fiú, aki ellen több bűncselekmény miatt is vádat emelt az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott gyermekkorú társa ellen ugyanakkor – büntethetőséget kizáró okból – meg kellett szüntetni a nyomozást – írta a Heves Megyei Főügyészség.

A fiatalkorú vádlott 2014 nyarán Átányban egy, az utcán kóborló macska lábait – nála fiatalabb rokona segítségével – összekötözte, majd bullterrier fajtájú kutyája előtt húzogatni kezdte, amíg az rá nem vetette magát a védekezésre képtelen állatra. A fiúk közben „kapd el, kapd el!” kiáltássokkal uszították a kutyát, amely végül széttépte a macskát. Két hét múlva a fiatalok egy újabb kóbor macska életét oltották ki ugyanilyen kegyetlen módon.

2015 tavaszán a fiúk a lakásukhoz közeli beépítetlen telken kutyaviadalt tartottak. A vádlott bullterrierjét és gyermekkorú társa pitbullját egymásra uszították. „Fogd meg!”, és „öld meg!” szavakkal, mintegy negyed órán át véres harcra buzdították őket.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a 16 éves fiút állatkínzással, tiltott állatviadal szervezésével vádolja. A bűncselekmények halmazata esetén a törvény négy évet meghaladó tartamú szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, de az ügyészség a büntetés végrehajtását felfüggesztené. A vádlott büntetlen előéletű, cselekményét beismerte. Az ügyészség a próbaidőre a vádlott mellé pártfogó felügyeletet rendelne ki, mert úgy véli, a 16 éves elkövetőnél ezek “a büntetések és intézkedések együttesen alkalmasak a büntetési célok elérésére”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik