Elkezdődik a világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d’Or európai döntője Budapesten. A verseny európai fordulójára húsz nemzet séfjei érkeztek Budapestre, Magyarországot Széll Tamás, a 2013-as világdöntő 10. helyezettje képviseli, segítője Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes, a csapatkapitány pedig Szulló Szabina. A verseny első napján sorrendben az izlandi, az osztrák, a norvég, a bolgár, a finn, a német, az észt, a spanyol, a brit és a török csapat, majd szerdán a holland, az olasz, az orosz, a svájci, a horvát, a francia, belga, a magyar, a dán és a svéd csapat készítheti el, majd mutathatja be a haltányért, majd a vadtálat, írja az MTI.
A haltányérhoz az alapanyagokat a versenyzők hétfőn a Sirha Budapest élelmiszeripari kiállítás piacterén, a Hungexpo vásárközpontban választották ki. Az eredményhirdetést szerda este tartják. A nemzetek versenyzői közül tizenegyen juthatnak ki Lyonba, a 2017-es világdöntőre, ahol az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjai, összesen 24 ország séfje vesz majd részt.