Belföld

Nyakánál láncolták egy utánfutóhoz a látássérült embert

Saját testvére és nevelőapja verte láncra. Hetekig volt kikötve.

Védekezésre képtelen ember sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt emeltek vádat két férfi ellen. Egy Kadarkút-közeli tanyán éltek. A sértett az egyik férfi testvére volt. Édesanyjuk már meghalt, egy ideje nevelőapjukkal éltek.

A sértett évekig pszichiátriai gondozásban részesült Budapesten, majd néhány éve hazaköltözött, betegsége ellátatlan maradt. A vádlottakkal kapcsolata tavaly nyáron megromlott, mert viselkedése agresszív lett. Testvére és nevelőapja többször bántalmazta, de magatartása a bántalmazások hatására sem változott meg, ezért nevelőapja kitalálta, hogy az udvaron álló ponyvás utánfutóhoz lánccal kössék ki.

2015. július végén először a sértett bokájára erősítettek egy 4 méter hosszú láncot, majd azt áttették a nyakára. Ezt az egyik vádlott ismerőse jelezte a rendőrségnek. A sértettet a járőrök szabadították ki. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik