Belföld

Aczél Endre szerint feltörték a Facebook-oldalát

Megírtuk korábban, hogy eltűnt a Facebookról Aczél Endre oldala. Az Index elérte telefonon Aczélt, aki azt mondta, nem törölte magát, szerinte meghekkelték az oldalát. De a nagy port kavart bejegyzését még ő írta, amiben újfent Kiss László áldozatát hibáztatta.

A 444 is beszélt Aczél Endrével, nem akar már nyilatkozni az esetről, kirúgták a Népszabadságtól, és attól tart, máshonnan is kirúgják, miközben “csak a kétségeinek adott hangot. Mondjuk azóta ki is rúgták, a Klubrádiótól.

A portálnak azt mondta, ő egy gondolkodó filozófus, aki pária lett. Kiderült, hogy a „szeretett kefélni” kommenttel nem a később az RTL Klubon nyilatkozó Takáts Zsuzsannára gondolt, ott mellélőtt.

A szombati Fókusz Pluszban és a vasárnapi RTL híradóban beszélt a nő, akit Kiss László korábbi úszókapitány 1961-ben két társával együtt megerőszakolt. Takáts Zsuzsanna azt mondta, 55 éve nem ő volt az élsportoló úszók egyetlen áldozata, egy nappal azután, hogy őt megerőszakolták, egy másik lánnyal Kiss ugyanazt próbálta tenni. Akkor is társai segítettek lefogni az áldozatot. A lány késve kért segítséget, ezért nem lett az esetből rendőrségi ügy.

A vádiratban azonban benne van, hogy Kiss ellen fiatal lánnyal szembeni erőszakos cselekményért fegyelmi eljárás indult az uszodában és komoly büntetést kapott.

Kiss néhány hete úgy fogalmazott, már kikérte a per aktáit, új jogi eljárás keretében szeretné bebizonyítani, hogy koncepciós szempontok alapján született meg 1961-ben és ’62-ben az elsőfokú és a jogerős ítélet.

Kiss azóta kikérte a levéltárból a nemi erőszak iratait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik