Belföld

A Nagyállomás lett a drogkereskedő végállomása

Vonattal vitte a kábítószert Debrecenbe. Már várták.

A debreceni rendőrök szombaton tudták meg, hogy a Budapestről érkező intercityn utazik egy férfi, aki táskájában kábítószert szállít, amit a gyanú szerint a városban akar értékesíteni. Amikor a vonat befutott a Nagyállomásra, a rendőrök már várták L. Rolandot, akit a peronon elfogtak. A nyomozók átvizsgálták a 27 éves helyi lakos ruházatát és csomagját, amelyben körülbelül 600 gramm kábítószer gyanús növényi származékot találtak és foglaltak le. A megyei rendőr-főkapitányságra előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozók másnap reggel már Dunaharasztiban voltak, mert a beszerzett adatok szerint L. Roland az ott lakó férfitől vette a marihuánát. A H. Lajosnál tartott házkutatásnál körülbelül 450 gramm kábítószer gyanús növényi származékot, magokat, a drog porciózására, csomagolására használatos simítózáras tasakokat, digitális mérleget, valamint nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le. A 29 éves dunaharaszti lakost a nyomozók előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették.

Közben a rendőrök azonosítottak egy debreceni és egy hajdúsámsoni fogyasztót is, akik L. Rolandtól vásárolták a kábítószert. A 27 éves P. Péter és a 29 éves B. Norbert ellen kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság L. Rolanddal és H. Lajossal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik